Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 26 augusti 2011

Tråkiga och roliga böcker

När jag satt där på biblioteket igår, med kursböckerna uppslagna, anteckningsboken redo och med sorlet av blivande lärare i bakgrunden (inskrivning och nollning) så undrade jag varför jag väntat så länge med att plugga! Tänk att ha en hel dag för sig själv, inget barn som påkallar ens uppmärksamhet, ingen karl som suckar över att man sitter med näsan i en bok nu igen och inga elever som behöver en just då. Dessutom var det intressant läsning:
Vilka förutsättningar ger den bästa språkinlärningen? Hur blir man en riktigt bra språklärare? Inte blev det sämre av att jag insåg att jag redan har koll på de flesta förutsättningarna. Har man jobbat i femton år som lärare så har man upptäckt ganska bra vad som fungerar och inte. Om man dessutom har en passion för språk och ord så blir det ännu en liten fördel. Nu är ju min passion språkinlärning och litteratur på svenska men mycket är ändå överförbart.

Idag insåg jag varför jag inte pluggat på länge...
Tanken är nämligen att sätta tänderna i en språkdidaktikbok som vi också ska ha grepp om nästa vecka.
Jag har dammsugit i och under soffan, hängt tvätt och tömt diskmaskinen och alla de sakerna var roligare än den boken! Pust, och nu sitter jag här och bloggar vilket är ungefär hundra gånger så lockande som att läsa en dammig och torr bok från 80-talet om språkdidaktik.
Men jag lovar att jag ska ta itu med den, snart...

Berättade jag vad jag tyckte om Kristin Hannahs bok "Angelas dotter"?
Hm, det var en mysbok om den 38-åriga Angela som blivit totalt fixerad vid det faktum att hon inte kan få barn. Det förstör hennes äktenskap, relationen med systrarna som har barn allihopa och hennes livsglädje.
Efter skilsmässan från sin man återvänder hon hem till sin familj och börjar jobba i familjerestaurangen. Där tvingas hon konfronteras med sina känslor och relationer.

En dag möter hon tonårstjejen Lauren. Lauren kämpar för att skapa sig ett bra liv. Hennes mamma är alkoholist och struntar mer eller mindre i sin dotter. Angela och Lauren blir vänner och hela historien är ganska förutsägbar ända fram till slutet som kändes som en liten intressant överraskning.

1 kommentar:

  1. Ja, aldrig hade jag så rena och gnistrande fönster som när jag läste matte på lärarlyftet. Behöver jag säga att matte inte är favvoämnet...

    SvaraRadera