Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 18 augusti 2011

Arbetsdagen är slut och jag borde egentligen cykla till biblioteket och försöka få tag i kursböckerna till engelskkursen. Men för två minuter sedan satte det igång att ösregna så jag avvaktar en liten stund.

Jag har en riktig guldklass i år, helt plötsligt en liten grupp, som verkar helt inställda på att lära sig så mycket som möjligt. Kan det bli bättre?!

För tillfället läser jag Andrew Taylor, "De fyra yttersta tingen" och det är en sådan där bok som ger mig lite ont i magen. Barn som far illa och utvecklas till skadade vuxna som gör fel saker ger mig alltid obehag. Samtidigt är det en bok som inte går att lägga ifrån sig för att det är så spännande.
Michael, som är kriminalkomissarie, hans fru Sally som är diakon och deras fyraåriga dotter Lucy bor i London och lever ett rätt stressigt men vanligt liv.
En dag försvinner Lucy och livet ställs på ända.

Så långt har jag hunnit och jag som läsare vet att Lucy är kidnappad, men det är ungefär allt än så länge. Måste nog åka buss till jobbet någon dag så att jag hinner läsa lite.

Förresten, vet ni vad jag ska göra i höst? Jo, jag ska gå en skrivarkurs! Jag är SÅ taggad!
Nej, verkar det vara ett litet uppehåll så nu ska jag kasta mig på hojjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar