Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 31 juli 2011

Min far har synpunkter på mitt sista inlägg och han har väl rätt...Vi hittade efter en massa möda och besvär, trots allt, 1,5 kg mylta. Han tyckte att jag var pessimistisk när jag påstod att vi knappt hittat några bär. Känslan när jag klappade syltburken med det guldfärgade resultatet idag var rätt så upplivande också förstås.

Ett av sommarens lyckokast var när jag lyfte på köksofflocket här och plötsligt hittade min isländska julklapp som varit borta sedan annandag jul! "Sommarljus" av Jón Kalman Stèfansson utspelar sig i en liten isländsk by. Inget särskilt händer och ändå händer det saker hela tiden. Starka personligheter, kufer, ensamma själar, dramatiska livshistorier och egensinniga beslut beskrivs med värme och humor. De få isländska författare jag har lyckats läsa har ett eget språk och syn på livet som jag gillar skarpt.

Läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar