Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 12 september 2010

en bra helg...

T och jag sitter i soffan och pustar ut efter en bra helg. Vi har varit jätteduktiga; städat, storhandlat, bakat, lagat mat och pysslat. H har hjälpt till efter bästa förmåga. En favorit är att få vispa pannkaksmet.

I torsdags tog vi tåget till Stockholm för att pussa på Sötosten (som H var måttligt imponerad av för övrigt...) och på vägen råkade fyra böcker hoppa ner i min väska när vi slank in på Pocketshop en snabb sväng. Dels hade de ett erbjudande där man fick köpa tre barnböcker för priset av två, ett omöjligt erbjudande att motstå. Jag köpte "Vems mormor?", "Vem är bäst?" och "Vem sover inte?" av en av mina absoluta favoritbarnboksförfattare, Stina Wirsén.
Sedan var jag bara tvungen att köpa en bok som en jobbarkompis rekomenderade mig härom veckan, nämligen "Högläsaren" av Bernhard Schlink. Den handlar om den femtonåriga Mikael som förälskar sig i den tjugo år äldre spårvagnsföraren Hanna. Det ska bli en spännande läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar