Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 11 maj 2010

Tidsresenärens hustru

Igår kväll såg jag filmen "Tidsresenärens hustru". Eftersom jag nästan alltid blir så besviken när jag först har läst en bok och sedan ser filmen så ville jag göra tvärtom. Filmen var bra, rätt osannolik men något annat kan man förstås inte vänta sig när det handlar om en människa som reser fram och tillbaka i tiden. Det var en fängslande historia och jag blev genast sugen på att läsa boken. Så idag har jag suttit en stund på balkongen och läst. Ljuvligt var det med solen som sken. Jag tog absolut rätt beslut när jag såg filmen först. Nu får jag förklaringar till sådant som filmen inte fick med.

Boken om Janis är avslutad, men jag har ännu inte lämnat henne åt sitt öde. "Love Janis" innehåller ett antal hänvisningar till olika intervjuer och framträdanden. På YouTube, där man kan hitta nästan vad som helst, verkar det som, har jag hittat alla de där intervjuerna. Ju mer jag ser desto mer hittar jag. Det kommer att ta ett tag innan jag har gått igenom allt. Det är spännande och ger ytterligare en dimension till berättelsen. Jag är just nu väldigt fascinerad av både personen Janis Joplin och hennes musik...

2 kommentarer:

  1. Det är lite kul att du fascineras av Janis. När jag var ung var hon ju en av alla mer eller mindre bizarra ungdomsidoler. Hennes död gav dock en särskild dimension av henne som person. Jag ser fram emot att läsa boken!

    SvaraRadera
  2. Naturligtvis så blir hon ju mer mytisk av att hon dog så ung och det och hennes musikstil som inte liknade någon annan kvinnlig vid den här tiden är det som fångat mitt intresse från början. Men nu när jag läst boken har jag insett att hon var en otroligt spännande, intelligent och fängslande person överhuvudtaget!

    SvaraRadera