Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 17 maj 2010

Norges nationaldag

Nu har Henry rest färdigt för min del. Jag avslutade just "Tidsresenärens hustru". Den hade ett sorgligt, men ändå rätt fint slut på något sätt. Jag borde ju ha anat att de skulle göra slutet lite mer Hollywoodvänligt i filmversionen men sådant får man väl räkna med... Jag tycker att författaren var djärv som lät historien sluta som den gjorde och jag gillade det. Mer tänker jag inte avslöja!

Nu ska jag läsa klart en bok som jag tog med mig på tåget till Stockholm förra veckan, bara för att den lättare gick ner i handväskan än Nieffeneggers tegelsten. Jag ramlade på denna rätt så lilla och behändiga bok på biblioteket och av det lilla jag hunnit läsa så rekomenderar jag den. Namnet är "I moderns hus" och författaren är en italiensk kvinna vid namn Marta Morazzoni. Det handlar om den 47-årige Haakon D. som varje år far hem till sin mamma på semester. Både mamman och Haakon lever extremt inrutade liv och inget ändrar sig från år till år. Men, just detta år har modern skaffat sig en hyresgäst till ett hus på tomten. Det är en ung kvinna, dottern till trädgårdsmästaren. Hon hjälper till i trädgården och rör upp känslor både hos mor och son...
Som av en händelse utspelar sig boken i Norge vilket ju är väldigt passande just idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar