Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 6 maj 2010

Det är inte bra att vara på jobbet alltför sent...Jag har huvudvärk, är kinkig och drömmer om choklad...Så då förstår ni att jag är lite trött idag. Lyckades också med att sätta igång larmet på jobbet imorse för att jag i ren förvirring gick in genom fel dörr. Nåja, nu till det väsentliga, dagens böcker.
Janis börjar nu bli riktigt känd. Hon och hennes band har varit med i The Times, vilket är måttstocken i familjen Joplin på sådant som är viktigt i världen. Hon bor i San Fransisco som är en kulturell smältdegel och fäste för hippierörelsen. Visste ni förresten att ordet hippie kommer från en lätt sarkastisk benämning av hipp, som i "hippa människor"?. Det visste inte jag, men Laura Joplin lär mig nya saker varje dag just nu. Jag har också lärt mig att Janis Joplin egentligen inte var så hård på knark som jag hade trott. Däremot var hon en hejare på att dricka alkohol redan som tjugoåring och fortsatte med det till sin död. Hon dog visserligen av en överdos av heroin, men det var inget hon använde ofta.
Förresten, om jag hade ägnat tid och tankar åt ordet hippie kanske jag hade kunnat räkna ut det, men nu fick jag det gratis...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar