Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 25 november 2009

Välkommen

Jaha, så sitter jag här och ska försöka presentera mig själv och min blogg. Jag är en bokslukare av värsta, eller ska man säga bästa, sorten. Ända sedan jag lärde mig läsa har jag slukat böcker.
Jag är uppvuxen i en liten by i Norrlands inland och eftersom det inte fanns speciellt många kompisar i närheten så var det perfekt att få sjunka in i en bra bok. Var tredje vecka kom bokbussen på besök, först till skolan på förmiddagen och sedan på eftermiddagen hem till oss. Min syster och jag lånade drivor av böcker.
Det är en klyscha, men har man bra böcker i sin närhet så är man aldrig riktigt ensam.

Sedan jag blev vuxen har jag fortsatt läsa mycket. Det finns ingen speciell genre jag håller mig till utan kastar mig över allt möjligt. Under en period var jag med i en läsecirkel, vilket jag varmt kan rekomendera. Vi valde en bok, träffades var tredje vecka och diskuterade över ett antal koppar te. Bortsett från att jag upptäckte böcker jag aldrig annars hade tittat åt så fick jag också se mig omkring i Stockholms olika delar,trevligt bara det.

Nu är jag småbarnsmamma och min son var inte mer än tre månader när han fick börja smaka på tuggvänliga, färggranna och i vissa fall luddiga bästsäljare. Vid åtta månaders ålder är han nu en van bokslukare som glatt sätter sig tillrätta när " Molly Mus leker kurragömma" kommer fram.

Tanken med den här bloggen är att jag ska berätta om böckerna i mitt liv, ge boktips, kanske få boktips från dig som läser och annat smått och gott som har med litteratur att göra. Känn dig välkommen att kommentera, tipsa och dela med dig av dina läsupplevelser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar