Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 26 augusti 2024

 Så är det ny vecka igen och nu är det full fart i biblioteket. I torsdags träffade jag sexåringarna och ja, det var lika roligt som vanligt. Genom åren har jag träffat ett otal förskoleklasselever och ibland tänker jag att de där roligheterna borde återkomma, jag borde känna igen deras sätt att tänka och resonera. Men varje årskull är unik och rolig på sitt eget sätt. Det är bara att ta på sig säkerhetsbältet och köra.

När jag presenterade mig i torsdag och berättade att jag är bibliotekarie så var det en som verkligen kämpade för att försöka säga ordet bibliotekarie (inte det lättaste, det kan jag förstå). Till sist ropade han BOKOTARIEN! Det har jag faktiskt aldrig blivit kallad förut. När jag berättade om det hemma så tyckte familjen att det lät som en dinosaurieart. Hm...Jag skulle aldrig erkänna det, men det tyckte jag kanske också lite.

Vi fastnade också på ordet hundöron. Ett intressant ord på så många sätt och man såg hur flera satt där och tänkte på olika sorter.

I helgen har vi varit på landet, grejat i trädgården och ätit surströmming. Mums! sa jag Urrrk! sa 15-åringen.

I år är det verkligen äppelår och vi plockade fler kassar. T kokade äppelmos igår kväll och jag gjorde äppelringar och hängde på tork. Vi får se hur det går, om det är tillräckligt torr luft i vårt kök.

 
I "Familjen Bridgerton Vad hände sedan?" avslöjar Julia Quinn vad som hände efter alla syskonens himlastormande kärlekshistorier. Varje syskon har fått sin egen epilog. Lite kul upplägg även om det var mycket tydligt att det var lyckliga slut och feel good för hela slanten som gällde. Även i den historia som var mest dramatisk och som hade kunnat sluta sorgligt så gick det bra till sist.
"Kirskålsgrannar" av Jenny Clevström är en svensk serie, utspelar sig i Skåne och handlar om Pommie som älskar sin trädgård och som lever för den stora trädgårdsdagen då de bästa trädgårdarna i trakten utses. Pommie brukar vinna i de flesta kategorierna, så är det bara. Men det här året flyttar Frank in i grannhuset. Frank är en trädgårdskändis och plötsligt får Pommie en känsla av att hennes ohotade trädgårdskungadöme är hotat! Hon påbörjar en undersökning för att se om han har rent mjöl i påsen.Tyvärr slutar det allt som oftast med att hon snubblar, ramlar i vattnet eller råkar ut för något annat pinsamt. 
En lättsam feel good som jag kände mig tveksam till först men i slutändan ändå tyckte var okej.

Just nu läser jag del 2, "Tistlar i handelsträdgården", även den lättsam och lite småputtrig. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar