Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 26 augusti 2022

Fredagsfeeling

 Så är det äntligen fredag igen! Veckan har varit bra och den har gått otroligt snabbt. Jag har träffat flera olika klasser, konstaterat att en del blivit långa över sommaren, det har tappats mjölktänder både här och där och till min glädje har mitt gamla gäng från förra året hittat tillbaka. Sist men inte minst har jag träffat de nya sexåringarna. Eller ja, vissa är ju bara fem och några letade åt sina favoriter i småbarnstråget, suckade och konstaterade att böckerna där är för småbarn, men de är ju så bra! Så jag fick säga att det är okej att låna sådana böcker även om man inte längre är ett småbarn.

Sedan förra inlägget har jag faktiskt inte avslutat någon bok. Jag läser just nu "Brev Stig Dagerman", sammanställda av Hans Sandberg. Boken innehåller brev och utkast som Stig Dagerman skrev mellan 1932 till 1954 då han dog. Det är intressant både som tidsdokument men också som en inblick i Dagermans tankar och känslor. Han tog livet av sig 1954 bara 31 år gammal. 

Jag har läst en bok av honom, nämligen "Bröllopsbesvär" för säkert 25 år sedan. Vid det här laget har jag totalt glömt bort vad den handlade om men minns känslan av förvåning över att jag faktiskt tyckte den var så bra. Nu hamnar Stig Dagerman på min att läsa-lista.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar