Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 6 augusti 2022

Nu är flocken komplett, till kaninens stora glädje. Han blev högst upplivad igårkväll när de kom, skuttade runt och ville bli klappad, nosade på all packning och ville ha kvällsfika (man blir ju så hungrig av starka känslor).

 Jag har varit ute och joggat idag. Övergick till nästa nivå, 4, och tog det väldigt lugnt, så pass lugnt att jag inte kom längre än på förra nivån samt var lite mindre andfådd och svettig. Men det är det som fungerar bäst har jag kommit fram till. Genom att ta det väldigt lugnt i början av varje nivå så känns det inte oöverstigligt och jag kroknar inte. 

Jag är fortfarande sjukt stolt över att jag håller igång och berättar om mitt projekt för alla som vill lyssna, ibland även för de som inte vill.

Idag är första lördagen för i höst som Stenhagenbiblioteket har öppet och jag har en rejäl hög som ska lämnas tillbaka. Tanken är  att jag ska cykla dit efter att jag bloggat. 

Jag har läst en diktbok som heter "Varv" av Niko Erfani. Framsidan och titeln gjorde att jag för ett kort ögonblick trodde att det handlade om stickning vilket det verkligen inte gör. Men den fick ändå följa med hem från biblioteket. Boken är som en enda dikt med en mening på varje sida så det tog ungefär tio minuter att ta sig från pärm till pärm. Min tolkning är att hon skriver till sin pappa men det är inget som sägs rent ut. Den enda information man får om poeten och boken är att det är en debut, att Niko Erfani är född 2000 och bor i Stockholm.

varv 

En annan bok som fick följa med hem från biblioteket förra veckan var "Kärlek börjar med mord" av Maja Wilander, en blandning mellan feelgood och pusseldeckare skulle jag vilja påstå. Den som satt in den i hyllan hade kanske svårt att artbestämma den också för den var märkt "Spänning" men stod på feelgood.

Vera är pensionär och bor utanför Örebro i den lilla byn Tjugesta. Där lever hon ett stillsamt liv och ingen anar att hon har betydligt mer äventyrliga erfarenheter i sitt förflutna. När plötsligt en död man hittas i svampskogen så får Vera användning för sitt tidigare liv på flera sätt. 

Hennes barnbarn Sanna är på besök och blir också inblandad i härvan. Hennes bästa vän Linnéa bor i byn liksom Lukas, barndomskompisen som alltid haft ett gott öga till Sanna.

Mysterierna...: "Kärlek börjar med mord" av Maja Willander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar