Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 21 augusti 2022

 Nu har klasserna börjat ramla in och jag har redan ett litet gäng som har varit in flera gånger och hängt. Inte samma gäng som förra året utan tre killar i åttan som kollar in manga, småpratar med mig och varann och kollar sina mobiler. 

I fredags åkte  jag bokbuss för första gången på säsongen och träffade på två fantastiska barn redan på första hållplatsen. De kom med sin förskolefröken, en pojke och en flicka. Flickan var nog kanske tre eller fyra år och pojken var högst tre. De var så otroligt glada och berättade direkt för mig att de älskar böcker! Tjejen kollade runt och utbrast andäktigt

-HÄR finns det många bokstäver!

Alltså, på riktigt, det kan vara det bästa någon sagt om bokbussen, sammanfattar totalt vad det handlar om.

Och när de stod och skulle låna alla sina böcker så vände sig den lilla killen till sin fröken, gav henne en jättekram och sa

-TACK för att du kom ihåg att berätta att det var min tur att gå till bokbussen!

Och precis där har ni anledningen till att jag älskar mitt jobb, även om jag behöver påminnas om det ibland...

Helgen har varit bra. Jag joggade igår i spöregn. Det var jätteskönt och svalt. På grund av värmen har jag inte joggat på två veckor. När jag har kommit hem på kvällarna har jag känt mig sjuk av överhettning men i helgen har det varit bättre och jag känner att jag fått tillbaka lite gnista. 

Vi hade en syster med familj på middag, väldigt mysigt. Eftersom jag fick åka så tidigt tillbaka från semestern och jobba så har jag inte träffat dem på flera veckor.

Nu känner jag att jag måste redogöra för böckerna som är lästa. Det börjar bli väldigt många.

 Av skuggor märkt "Av skuggor märkt" av Marianne Cedervall. Den första boken i mysdeckarserien om Anki som efter att ha blivit änka och pensionär flyttar till Gotland, köper hus  och två islandshästar och hamnar i en mordhärva redan första veckan. Tur att den pensionerade, buttre grannen Tryggve finns där och kan hjälpa henne forska i vad som egentligen hänt. Och ett mysigt växthus har han också...


Inferno i snö"Inferno i snö", den tredje delen i pusseldeckarserien om klädskaparen Hannah Lönn. Hela den här boken utspelar sig på Öland i snöstorm vilket gav en surrealistisk känsla där jag satt i solstolen förra helgen med 30 grader varmt.


Dö för vårt syndiga släkte "Dö för vårt syndiga släkte" är också det första delen i en mysdeckarserie av Marianne Cedervall. I den här serien är prästen Samuel huvudperson. Han hinner inte ens börja sin tjänst som präst i Dalarna innan han snubblar över sitt första mordfall.

Löpa varg by Kerstin EkmanJag kan vara en av de sista i litteraturSverige som läst "Löpa varg" av Kerstin Ekman. Som vanligt när man hört mycket om en bok så är den inte som man tror. Men jag tyckte mycket om den.

Svensk Historia on Twitter: "Inkommet till redaktionen: Anna-Karin Palm: "'Jag  vill sätta världen i rörelse'. En biografi över Selma Lagerlöf"  (@albertbonniers). #svlitt #svhist https://t.co/lLj3pBHA0G" / Twitter Det tog mig hela sommaren men nu har jag läst klart "Jag vill sätta världen i rörelse" av Anna Karin Palm. Det är en biografi om Selma Lagerlöf och otroligt läsvärd. Som alltid med bra biografier så har jag lärt mig otroligt mycket, både om Selma och tiden hon levde i. Hon var långt ifrån den konservativa tant som jag nog på ett sätt trodde att hon var. De 640 sidorna kan avskräcka men jag vill ändå tipsa alla intresserade att läsa den. Om det tar tid som för mig så gör det ingenting. Det är det värt!

 

Hajar i räddningens tid - Kawai Strong Washburn - Ebok (9789113093888) |  Bokus Min sista bok heter "Hajar i räddningens tid" av den Hawaianska författaren Kawai Strong Washburn. Jag fyndade den på bokrean utan att ha en aning om vad den handlade om. Sjuåriga Nainoa ramlar i havet under en båtutflykt och familjen ser till sin fasa att ett stim hajar närmar sig. Men i stället för att äta upp honom så räddar de honom, bär honom till båten där familjen kan plocka upp honom. Efter det så handlar den fattiga familjens liv nästan bara om Nainoa. Han är den som ska rädda familjen och världen genom naturens magi! Om man är intresserad av andra kulturer och världar så ska man absolut ge sig på den här boken. Den är bitvis jobbig eftersom det inte är någon feelgoodhistoria direkt men mycket bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar