Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 3 januari 2021

Året som gått...

 Så, hur ska man kunna sammanfatta detta år? Allt som hänt, bra och dåligt, så mycket och så svårt att överblicka. Vi har just suttit och tittat på dokumentären om Greta Thunberg. Klimatet är en del av allt. Under året har vi sett både toppar och dalar. Oljeraffinaderi i Lysekil som tack och lov blev nedröstat, djur i havet som fått en andhämning, USA tänker återansluta till Parisavtalet, bränder i Australien, älgar i norra Sverige som drunknar på grund av dåliga isar, folk som tar en flygtur i pandemitider bara för att de kan...

Ja, det händer saker hela tiden.

Min familj har också haft toppar och dalar. Ingen har fått Corona, tack och lov.

Men å andra sidan händer det andra saker som inte går att påverka, både bra och dåligt.

Okej, det var de stora händelserna. Så hur har året varit för mig?

Förra året läste jag 78 böcker vilket var förvånande få...

I år blev det 97 böcker, klart bättre resultat. Jag får nog tacka ljudböckerna om Isfolket för det. Jag läser lika många pappersböcker som jag brukar, bortsett från de perioder när jag måste sticka all den lilla tid jag är vaken  så ljudböckerna och poddarna är mest bonustid.

När jag studerar min lista med lästa böcker, som förmodligen endast jag är intressserad av, så inser jag att jag läst många serier, flera böcker av samma författare och väldigt många feelgood-böcker. det har blivit ett par böcker av P-O Enqvist, fast den ena var en liten novell. Jag ägnade påsken år en inläsning av Torgny Lindgren med hans egen inläsning av "Ormens väg på hälleberget", en klassiker jag mycker varmt rekomenderar.

Jag har inte redovisat för riktigt alla barnböcker och eftersom några barn- och ungdomsböcker är redovisade så har jag kanske inte varit helt konsekvent. Och jag kommer inte riktigt ihåg allt så det är som det är.

Min T fick en prenumeration på Storytel i julklapp av mig. Det känns roligt att han börjat konsumera böcker även om det inte är i pappersform. 

Vad är målet för 2021?

Tja, kanske inte riktigt så mycker feelgood. Jag hoppas komma in på andra spår med böcker med ett snyggt språk, kanske lite klassiker, lite mer svenska författare och så. Annars aktar jag mig för nyårslöften. Jag vet ju hur det går med sådant.Min förhoppning är också som vanligt att ta mig igenom lite fler böcker på engelska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar