Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 18 februari 2017

resefakta för barn

Efter en lång bilresa igår eftermiddag så är vi nu äntligen framme på sportlov i de Jämtländska skogarna. Jag och kaninen försökte plugga igår, men han gjorde inget för att hålla moralen uppe.I stället krävde han solig lekstund i parken, att bli kliad mellan öronen och annat ompysslande. Just nu går det inte så bra med mina studier. Det är så mycket annat som pockar på min uppmärksamhet.
Nåja, ska försöka ta mig i kragen och sitta lite under veckan.
Jag väntar fortfarande på Timbuktus bok. Den femte mars är det nästa bokcirkelträff  så då måste jag ha hunnit läsa den.
Efter sportlovet ska jag sätta igång med min bokcirkel på skolbiblioteket. Fyra elever har anmält sig vilket jag är nöjd med. Länge trodde jag att det inte skulle bli någon bokcirkel.
Apropå kaninen så har vi nu på morgonen fått meddelande från kaninvakten att Speedy stampat med tassen, mycket bestämt och högljutt tills någon kom ut och lekte med honom. Vi kanske har skämt bort honom lite...

Två böcker jag vill tipsa om är "London tur & retur" och "Paris tur & retur" av Eva Torstenson. De är kombinerade fakta och skönlitterära böcker för bokslukare i 8-11 år ungefär. Det är kusinerna Emma och Max vars föräldrar jobbar på en resetidning.De tar med sig barnen först till London och sedan i nästa bok till Paris där de turistar och man får veta en massa spännande fakta om de olika turistmålen. Det är mycket text och färgfoton så jag kan tänka mig att böckerna passar bra som uppslagsbok eller om man ska jobba med England och Frankrike i skolan. Den är säkerligen rolig att läsa om man ska besöka städerna också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar