Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 9 augusti 2016

Om ni tycker att det ekar tomt på bloggen just nu så är det för att det varit lite hektiskt ett tag i det verkliga livet. Jag är nu inne på min andra vecka som bibliotekarie,fast riktigt på riktigt är det ju inte än eftersom jag har tre veckors introduktion. På dagarna får jag stå i lånedisken och göra allt som har med det att göra, Jag ska få ihop ett schema som stämmer (optimistisk var jag som trodde att jag skulle slippa det i år ) och lära mig alla rutiner, larm och...ja....ni förstår på ett ungefär. Mitt i alltihop fick jag till min stora lycka följa med bokbussen igår! Mitt förhållande till bokbussen har alltid varit kärvänligt och speciellt. Trots att det är sisådär 30 år sedan jag besökte den sist så drömmer jag fortfarande ibland på nätterna att jag lånar böcker där. Jag till och med känner den ljuvliga, lite dammiga boklukten, trots att jag aldrig någonsin drömmer lukter annars.
Tillbaka till igår...Det var precis så härligt som jag hoppats och jag kan fortfarande inte fatta att jag får betalt för att ha så här roligt på dagarna! Jag kommer helt klart att erbjuda mig att åka med fler gånger. De kommer att få bända loss mig från lånedisken i december om de säger att jag inte  får stanna kvar. Att bli bibliotekarie är det bästa jag någonsin gjort och nu är alla jobbiga tentor och kurser glömda. Även om resten av utbildningen blir lika tuff, vilket jag inte tvivlar på att den blir, så vet jag att det är värt varenda kamp och all uppgivenhet jag har känt emellanåt.
I onsdags, samma kväll som min familj kom hem, så dök det upp lite Norrlandssläkt till T. De åkte idag till lunch, så det har inte varit så lugnt även om det har varit trevligt. I förrgår fick H feber och var totalt däckad. Igår var det T;s tur och idag går jag runt med ett huvud som dunkar och en näsa som rinner. Nu nonchalerar jag min förkylning totalt. Det finns inte en chans att jag ska vara hemma om jag inte måste. Som tur är så verkar det gå över på ett par, tre dagar.

Idag har jag varit med på en aktivitet som kallas Sommarboken. Alla, mellan 8 och 12 år, som ville prata böcker kunde ta med sig boktips, sitta och fika och prata böcker en timme. Det kom inte så många, men det var trevligt. Till dagens träff hade jag läst ett par böcker; "Hallahem, Staden under berget"av Susanne Trydal och Daniel Åhlin
samt "Splods öga" av Neil Gaiman.

Böckerna går överhuvudtaget inte att jämföra, men båda var bra på sitt sätt. 
"Hallahem" är en fantasy för slukare i mellanstadiet och högstadiet, medan "Splods öga" är en galen historia för lite yngre barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar