Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 16 mars 2014

Boksamlare eller inte?

Efter en riktigt härlig söndag tar jag nu tag i veckans jerka som behandlar frågan huruvida läsare behöver samla på böcker eller inte. Förr i tiden samlade jag absolut på böcker och kunde inte skiljas från dem, vare sig de var bra eller inte. I ärlighetens namn fanns det många saker jag inte kunde skiljas från förr.Gamla kläder, skor, tidningar, tja grejer som jag förknippade med minnen helt enkelt. Jag hade också många principer om allt möjligt i livet som jag inte tänkte rucka på. Men, så blev jag äldre, jag flyttade några gånger och insåg att det finns inget så tungt i världen som flyttkartonger fulla med böcker. Jag fick familj och insåg att principer kostar mycket onödig energi när all energi man har behöver gå till ens viljestarka barn. Så då släppte jag taget om ett antal principer och började skänka bort böcker, om de inte betydde något alldeles speciellt för mig och det visade sig vara en ganska trevlig känsla att skicka vidare läsvärda vänner till andra vänner.
Så nu gör jag ungefär som Annika och sparar på minnen av böcker, genom den här bloggen och i min skrivbok där jag skriver ner allt jag läst.

Den här veckan kan man delta i en utlottning av fina bokaskar också när man jerkar, inte dumt alls. Se här !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar