Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 15 februari 2013

Veckans jerka

Det finns en uppsjö av böcker om skrivande men kan du tipsa om en bok om läsande?


 Hm... Det här var minsann inte den lättaste frågan att svara på. Först tänkte jag att det skulle handla om handböcker i hur man läser och då tänkte jag genast på min absoluta favoritlärare när jag gick på lärarhögskolan i Umeå, nämligen Kerstin Kjersen Edman. Hon pratade om barnböcker med sådan kärlek  att jag sprang från lektionerna till biblioteket för att låna gamla godingar. Jag har läst en bok som hon har skrivit som heter "Lust Längtan Läsning". Jag minns att den var jättebra och att den handlade om böcker, fast allt annat har jag glömt.  Nu när jag satte mig och tänkte på den här boken så fick jag genast samma impuls som då, att springa till biblioteket och låna böcker, av henne...

När jag läst några inlägg på böcker om böcker-temat så tänkte jag också på skönlitteratur, inramat i bokmiljöer och då måste jag nämna "Den trettonde historien" av Diane Settler som jag läste för ett tag sedan. En otroligt spännande berättelse som jag bloggade om i december 2012 (hittas under etiketten boktips).

6 kommentarer:

 1. Om du fick en deja vu bara av att minnas den, så tycker jag absolut den kvalar in.

  SvaraRadera
 2. Den trettonde historien låter intressant. Det verkar ju finnas hur mycket skönlitterärt som helst om böcker och läsning.

  SvaraRadera
 3. Jag ska genast kolla upp Kerstin Kjersen Edman. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Jag ska genast kolla upp Kerstin Kjersen Edman. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. O, så glad jag blir! Stor kram fylld med läslust från Lena K E,

  SvaraRadera