Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 8 februari 2013

Lördagsmorgon i soffan

Det är lördagmorgon och vi ligger inklämda i soffan, hela familjen,  med kuddar, täcken, morgonfika, Bolibompa på tv:n, dator, tidning och bok...Nu när jag radat upp alltihop så inser jag plötsligt varför det känns lite trångt. Veckan har varit lång och seg. Snart är det sportlov och det känns plötsligt helt omöjligt att ta sig igenom dagarna tills det är dags. Jag är glad att vi inte ska åka någonstans på lovet utan bara vara hemma och lulla runt. Kanske det blir lite dagsutflykter häromkring. Bara en vecka kvar!
Jag läser just nu den andra delen i serien om Jakob Reckless, av Cornelia Funke. "Levande skuggor". Med list, stort mod och tur lyckades Jakob rädda sin lillebror William från den onda fe som försökte förvandla honom till en goyle. En goyle är en krigare med hud av sten. William följde efter sin bror genom spegeln till den andra världen, ursprunget till alla sagor och sagoväsen som vi någonsin hört om. Priset för att rädda sin bror blev det värsta tänkbara, döden, och i den här boken letar Jakob förtvivlat efter ett botemedel. Med sig har han sin bästa vän och kärlek, Räv, en flicka som med hjälp av en päls kan förvandla sig till rävhona. Det är en sorglig och svart historia och jag känner mig lite deprimerad när jag läser samtidigt som det är omöjligt att sluta eftersom det är så spännande. Det är en serie jag absolut kommer att tipsa mina tio- och elvaåringar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar