Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 22 februari 2013

sportlovsjerka

Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Läsning är oftast både belöning, tröst, flykt och glädje för mig men i vissa perioder, när livet varit ovanligt intensivt så har jag hamnat i svackor. Oftast är det när jag mår dåligt som jag inte kan samla ihop tankarna. För mig är det inte så mycket att göra då utan jag väntar. Då ser jag dåliga program på tv, stickar, lyssnar på musik, spelar dataspel och försöker göra sådant som jag annars väljer bort till förmån för läsning. Och så försöker jag hitta tysta platser för att kunna lyssna på mina tankar. Ibland tappar jag bort mig själv i allt liv omkring mig och då gäller det att hitta tillbaka.

6 kommentarer:

 1. Ja musik brukar jag också lyssna mer på när jag inte läser. Och en stickning har jag faktiskt på g nu som jag också brukar ta fram när jag inte riktigt känner för en bok.

  SvaraRadera
 2. Tysta platser är en bristvara, tyvärr. Jag vill väldigt gärna hitta dem när det blir för mycket runt omkring.

  SvaraRadera
 3. Sådana här svackor går ju oftast över efter ett tag så det är bara att vänta på att det skall gå över. Finns ju alltid annat att hitta på!

  SvaraRadera
 4. Tysta platser låter fint, men det finns väldigt få sådana känns det som.

  SvaraRadera
 5. Jag brukar också vänta ut dem, men nu vill jag gärna komma ur min svacka. Kanske ska fortsätta med den där stickningen jag håller på med ett tag :)

  SvaraRadera
 6. Håller med. Med dagens uppskruvade tempo så är det helt okej att bara vara sig själv ibland, som dom säger i ölreklamen.

  SvaraRadera