Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 20 februari 2013

Sportlovstankar och högläsningstips

Lovdagarna rullar på. I måndags hälsade jag på Frökens flinka fingrar ,alltid lika trevligt. Igår lekte H och jag på Pelle Svanslös hus med J och S, med middag efteråt och idag ska vi se hur de har lyckats med biblioteket i Gottsunda, ombyggt med strålande resultat sägs det.Det är så lustigt, som jag har längtat efter detta lov och när det väl är här har jag svårt attt varva ner och koppla av. Kanske man skulle ha åkt iväg åt något håll för miljöombyte.

Jag försöker uppdatera mig bland barn- och ungdomslitteraturen och har nu satt i gång med "Bläckhjärta" av Cornelia Funke. Hade jag läst den tidigare så hade jag nämnt den i förra fredagens bloggjerka. Det är verkligen en bok om läsning. Meggie bor med sin pappa Mo. Mo är bokbbindare och de båda lever och andas böcker. Meggie kommer inte ihåg sin mamma, allt hon vet är att hon försvann när Meggie var tre år. En mörk, regnig kväll står en mystisk figur, Sotfinger, i trädgården och spanar in mot huset. Det visar sig att pappa Mo mycket väl vet vem Sotfinger är och nästa morgon bestämmer han hastigt och lustigt att han och hans dotter måste åka iväg. Nu lyckas inte  flykten riktigt eftersom Sotfinger genomskådar Mo. Ett äventyr startar som ingen kunnat tänka sig. Detta är den tredje boken av Funke som jag läser på kort tid och det är som att kliva in i en helt ny värld varje gång. Jag har skrivit upp "Bläckhjärta" på min lista över högläsningsböcker för mellanstadiet, en mycket lovande historia trots att jag inte kommit halvvägs än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar