Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 7 januari 2013

J.K. Rowling ger sig på vuxenbok

När J.K.Rowling avslutade sin och Harry Potters historia och gav sig in på vuxenlitteratur så blev reaktionerna inte odelat positiva.Detta har gjort att jag länge tvekat om jag skulle läsa hennes "Den tomma stolen" eller inte. Men, så fick jag den i födelsedagspresent och då läste jag den förstås. Det handlar om en liten engelsk stad, uppdelad i en  fin del och ett del som ses som slum. En stor del av befolkningen i den fina delen anser att man ska göra sig av med slumdelen och låta dem klara sig själva. Några anser dock att man ska hjälpas åt och försöka göra tillvaron drägligare för dem som har det svårt. Den störste kämpen av dem som kämpar för allas lika värde är Barry Fairbrother. När han plötsligt dör sätts allting i gungning och det utbryter ett krig om vem som ska ta hans plats i kommundelsnämnden.
Jag tycker nog att boken förtjänar ett bättre rykte än den fått. Den går inte att jämföra med Harry Potter, men det är ju inte meningen heller. Ingen av karaktärerna är enbart ond eller god,vilket jag alltid tycker är ett positivt drag i böcker. Det är spännande, tragiskt och samhällskritiskt och samtidigt lättläst (på något underligt sätt). Jag hoppas faktiskt att Rowling kommer med fler böcker i framtiden.

2 kommentarer:

  1. Oj, nu blev jag plötsligt mer sugen på att läsa. Köpte den när den kom på engelska men har verkligen inte varit sugen.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du har läst den här boken, har varit nyfiken på den! Nu måste jag läsa den!

    SvaraRadera