Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 22 januari 2013

Cornelia Funke

Cornelia Funke är en ungdomsförfattare som väldigt ofta dyker upp när man är lärare på mellanstadiet. Otaliga är de elever som jag sett sitta helt borta för omvärlden, djupt försjunkna i hennes böcker. "Bläckhjärta"och  "Tjuvarnas herre" är två av hennes mest välkända böcker. Varje gång jag sett de här eleverna eller stått i biblioteket så har jag tänkt att jag bara måste läsa hennes böcker, om inte annat för att veta vad som fångar eleverna på det sättet. Sist jag var på biblioteket tog jag tag i saken och lånade flera av hennes titlar. "Bläckhjärta" tar för mycket plats i ryggsäcken så den får ligga kvar hemma på nattygsbordet ett tag.
 I stället har jag börjat läsa "Reckless" som handlar om två bröder som växer upp med sin mor. Fadern försvann spårlöst när den äldste pojken var tolv år. En natt, när den tolvårige Jakob som så många gånger förut smyger sig in i faderns arbetsrum för att leta efter ledtrådar till vart pappan kan ha tagit vägen, så tar han sig igenom en spegel och hamnar i en fantastisk sagovärld. Jag har inte hunnit läsa så mycket mer än det, men jag anar redan var Funkes storhet ligger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar