Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 17 oktober 2012

Vi har nått ett nytt stadie i bokläsningen hemma. H har börjat tycka att det är okej med kapitelböcker, eller ja, det krävs fortfarande bilder, helst på varje sida, men det är ändå ett stort steg. Det är en helt ny värld som öppnat sig. Vår allra första bok var  "Sockerbullen på Kruskakullen" av Carin Wirsén, men den var för svår i språket. H tyckte om alla roliga ord, men hängde inte med i handlingen så den gav vi upp efter några försök.

Men sedan fick han låna "Kalle Stropp och Grodan Boll" ,skriven av Thomas Funck, av sin mormor och den var riktigt bra. Vi inte bara läste klart den, vi har dessutom läst de bästa kapitlen flera gånger. Det är ju ändå en bok som kom ut på 60-talet, men håller än!

Nu har vi gett oss på "Lillebror och Karlsson på taket", den gamla klassikern av Astrid Lindgren. Den är bra men i bland kan det vara fyra sidor utan en endaste liten bild och då går det för lång enligt treåringen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar