Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 8 maj 2011

Söndagkväll efter solig helg...

Vilken härlig försommarhelg det varit! H har skuttat runt som en liten yster kalv.

Helgen inleddes för övrigt med att jag och H helghandlade. Efter den historien kan man konstatera vissa fakta om hur det är att gå i affärer med tvååringar...För det första så tar det en evinnerlig tid att ta sig till affären, trots att det är en fem minuters snabb promenad i vanliga fall. Man får ta sig en närgången titt på hundbajs, snygga små stenar, glassplitter och annat.

Efter det vanliga varvet inne på mataffären så är man plötsligt kompis med tre butiksbiträden, två gubbar med rullator och ett antal tanter i varierande åldrar. Det finns inga som är så bra på att hitta kompisar som tvååringar, det är helt uppenbart.

När man så äntligen tagit sig ut ur affären igen så inser man att man handlat saker som man inte visste att man behövde, ja, man visste knappt att det fanns...Små röda, runda smaklösa ostar som är jättekul att öppna, kex och lite annat smått och gott som råkade vara i bra plockhöjd om man är 87cm lång. Att vi lyckades ta oss förbi lösgodishyllan utan att plocka med sig en påse var en klar bedrift som krävde tårar, svett och hårda förhandlingar.

Hm, jaha, ni vill veta vad jag läser just nu också?
Min åttaåriga systerdotter letade åt "Guldkompassen. Den mörka materian" av Philip Pullman förra helgen och sa åt mig att:
- den här ska du läsa!
Så nu läser jag den. Det är en jättespännande ungdomsbok som jag tänkt läsa i flera år så det passade finemang.

Förutom den så läser jag Joyce Carol Oates, "Älskade syster". Den är bra, men kryper under skinnet på mig så att jag måste byta till "Guldkompassen" emellanåt för att inte bli olycklig.
Jag får berätta mer om handlingen i mina böcker nästa gång för nu måste jag krypa till kojs.

2 kommentarer:

  1. Ett fullproppat grönt kuvert har lagts på lådan till dig idag.

    //Hemlig bokvän

    SvaraRadera
  2. Älskade syster är en bok som fick mig att må riktigt illa emellanåt, så skickligt välskriven och storebrors utsatthet och skuldkänslor kan man inte slå ifrån sig...

    SvaraRadera