Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 25 maj 2011


Bilden visar ett par av mina elevers diktböcker. Just nu visar vi dem i en glasmonter utanför skolans matsal så att resten av skolan ska få se vad vi håller på med...


I två dagar har jag ägnat varje ledig stund åt att läsa "Lätta bevis". Jag har befunnit mig i Maisie Dobbs värld.

Maisie får i uppdrag av en rik handelsman att leta åt hans upproriska dotter som rymt hemifrån. Från början ser det ut som att problemet inte är att hitta dottern utan att få henne att vilja åka hem igen till sin dominante och krävande far. Men rätt snart utvecklar sig hela historien till något mycket större. Maisie anar snabbt ett samband mellan den förrymda dottern och två mördade kvinnor.

Samtidigt som den engelska detektiven letar efter ledtrådar och borttappade kvinnor så brottas hon med sin egna problem. Hennes mor dog när hon bara var tretton år och pappan skickade bort henne för att hon skulle få ett bättre liv. Nu, när Maisie är vuxen, förstår hon sin far men hon har ändå inte riktigt kommit över känslan att vara övergiven.

Man behöver läsa den här serien i ordning eftersom man i den först boken får veta en hel del om Maisie Dobbs ungdom och hur hon hamnat i detektivyrket.

Boken slutar med en riktig cliff hanger och jag tackade min lyckliga stjärna att jag redan skaffat den tredje boken i serien, "Lögnen", på biblioteket. Jag hatar när böcker slutar riktigt spännande och man får vänta på fortsättningen. Så ikväll blir det till att krypa ner i sängen tidigt och läsa om Dobbs nya äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar