Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 26 september 2023

 Trots att det fortfarande är ganska varmt så är det helt klart höst i luften och jag är en mycket gladare människa. Värme, fukt och myggor i september gör ingen bibliotekarie glad (åtminstone inte den här bibliotekarien).

Kaninen verkar ha gett sig på att slå rekord i pälsbytaraktiviteterna i år. Han brukar alltid vara snabb på hösten men i år är det ingen måtta på det hela. Vi har fått borsta honom flera gånger om dagen i ett par veckor och varje gång blir det flera borstar fulla med ullig sommarpäls som ska bort. Han pendlar mellan att ha ont i magen och deppa, förmodligen på grund av päls som han slickat i sig, och att vara fruktansvärt hungrig och jaga oss i familjen i jakt på något litet gott. I ett sådant läge bet han mig härom kvällen lite lätt i en tå när jag inte fattade vinken trots att han pekade med hela tassen mot matförrådet.

Den där kaninens ego och personlighet ökar mer och mer för varje dag. Han är nu inne på sitt tionde år och vad det blir i kaninår vill jag inte tänka på.

Imorgon ska jag göra något riktigt kul!

Jag ska åka till en förskola och läsa en saga. Egentligen skulle vi åka dit med bokbussen och ha sagostunden på bussen men chauffören är sjuk så nu tar jag mig dit på egen hand. 

Planen är att jag ska läsa den underbara "Aldrig i livet!" av Beatrice Alemagna.



Jag läste den för mina sexåringar i början av terminen och de tyckte mycket om den. Den handlar om den lilla fladdermusflickan Pascaline som ska börja i fladdermusskolan men se det tänker hon inte! ALDRIG I LIVET! skriker hon så högt så att föräldrarna får ont i öronen och krymper. De blir så små att Pascaline kan stoppa ner dem i fickan och ta med sig dem till skolan. För om man har med sig mamma och pappa, ja då kan man ju eventuellt tänka sig att gå dit. 

Det går ganska bra i skolan den där första dagen om man bortser från att föräldrarna verkligen inte kan uppföra sig. De kan inte vara tysta under vilan, pappan ramlar ner i lunchsoppan och det ena med det andra. 

Som sagt, en ljuvlig bok på många plan som passar den som ska eller just har börjat skolan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar