Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 26 september 2022

 Idag ska nya talmannen väljas. Det är många poster som ska tillsättas nu och det gör ont att se att SD verkar få alltför mycket att säga till om framöver.

Imorgon är det dags att åka norröver. Jag ser fram emot en dag på tåget, det är svårt att välja vilka böcker och stickningar som ska få följa med. Antingen blir det mina Uppsalavantar som kräver både tid och uppmärksamhet då det är ett lite klurigt men vackert mönster. Eller så blir det sjalen jag håller på från Yarns and Barns, tror att den heter Strömma. Även den kräver fullt fokus, har repat den tre gånger och jag är fortfarande inte övertygad om att det blir rätt. Någon krånglig stickning blir det nog i alla fall samt ett enklare projekt, som någon disktrasa eller enklare sjal. 

På bokfronten blir det förmodligen en serie av Ali McNamara som utspelar sig i St Felix, en liten ort i Cornwall. Japp, det är feelgood och det är engelsk kust med saltvattenstänk och strandpromenader. Jag har läst den första som heter "Den lilla blomsterhandeln vid havet" och nu håller jag på med andra delen; "Daisys gamla folkabuss". Klassisk feelgood och jag gillar dem, bortsett från en sak som håller på att driva mig till vansinne! Det kan vara ett översättningsproblem så jag klandrar inte författaren. Problemet är att det är tempusbyte hela tiden! Ni får ett exempel här nedanför, taget ur boken jag läser just nu, sidan 35-36

I stället för att bara godta min beställning lägger mannen huvudet på sned och tittar misstänksamt på mig. "Är du säker på det?" frågar han.

"Ja..."

"Säker på att det inte är en belgisk bulle du suktar efter?"

Det var det faktiskt, men den senaste tiden hade jag försökt sluta äta socker. Eller åtminstone dra ner på det.

Jag har försökt kolla om det är ett skrivtekniskt drag men det känns faktiskt som att det är en dålig korrekturläsning helt enkelt.

Det är synd eftersom jag, som sagt var, gillar handlingen

   




Sedan har jag läst ytterligare en bok om klimakteriet. Den heter lämpligt nog "Klimakteriet" och består av texter skrivna av olika kända kvinnor som till exempel Åsa Moberg, Annika Lantz och Gudrun Schyman. Min favorit är nog den allra första texten av Agnes Wold där hon skriver om hur klimakteriet gynnat människans som art och dess utveckling.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar