Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 25 april 2021

 I fredags var det Världsbokdagen! Jag var inte på plats på mitt bibliotek eftersom fredagarna ägnas åt bokbussen. Nu var chauffören sjuk i fredags så det blev ingen bokbuss heller. I alla fall så tipsade jag mina lärare att gå in på Världsboksveckans hemsida

 

Världsbokveckan 

för hela nästa vecka firar vi böckerna!

Det är min taktik just nu att mejla lärarna och tipsa om saker varje vecka. Jag har tipsat om böcker, artiklar och nu den här hemsidan. Att bråka och skuldbelägga brukar ju väldigt sällan ge något vidare resultat och jag vill inte att lärarna ska känna sig dumma för att de inte förstår vikten av läsning och böcker. Jag vill att de ska bli inspirerade och känna att skolbiblioteket och jag är viktiga resurser som ska nyttjas så mycket som möjligt.

I höst kommer förändringar att ske på mitt bibliotek men det är inte officiellt ännu så jag kan inte berätta. Så mycket kan jag säga att det är inga roliga förändringar och jag är INTE glad!

Så jag laddar för att göra mitt bästa i höst och sparka igång lärarkåren. Helt omöjligt ska det väl inte vara att få till bra samarbeten som är lite större än de jag hittills haft med någon klass här, någon klass där.

Jag kollar mycket på stickvloggar på Youtube och lyssnar på stickpoddar. Nu har jag på grund av dessa poddar och vloggar halkat in på broderispåret. Det måste vara tjugo år sedan jag broderade sist så lite ringrostig är jag och fortfarande vinner oftast stickningen när jag ska pyssla med något men korsstygnen vinner mark...

Som en händelse hittade jag en bok på biblioteket som är riktigt ögongodis. "Broderi Lust och välbehag"  av Pian Bates och Kristina Blixt är full av inspiration och fritt broderi. Vi får lära om oss färger, material, historia och vackra bilder.

Det är inte en bok som får mig att springa till handarbetskorgen utan jag har mer suttit och bläddrat och filosoferat över konst och färger och  kreativitet  överlag.

Broderi lust & välbehag - Slöjdmagasinet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar