Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 5 december 2020

 Så är det helg igen och imorgon är det andra advent.

Jag kan tipsa om att kolla in julkalendern på Enköpings biblioteks Facebooksida där det dyker upp ett boktips varje dag fram till jul.

Vi tittar på julkalendern på tv och tycker att den är bra. Men den där forskaren som spillde julmust på sin och kollegans fantastiska uppfinning i första avsnittet var ju aningens klantig kan man tycka.

Häromdagen började jag läsa andra delen i Solja Krapu-Kallios serie "Westins bageri". Boken heter "Andra bullar". Alltså, den är lite småmysig men jag känner mig inte inspirerad. Det var som att jag blev mätt av den första boken...

Men eftersom jag har en fix idé att avsluta det jag påbörjat så  kommer jag att gneta mig igenom den, och del tre som ligger på nattygsbordet.

Just nu stickar jag frenetiskt och lyssnar samtidigt på  "Sagan om Isfolket, del 23 "Våroffer". Del 22 heter "Demonen och jungfrun". Språket är erbarmeligt och ibland blir det tråkigt. Men Margit Sandemo hade ändå förmågan att berätta en saga. Det får man ge henne.


bokomslag Andra bullar 

 Demonen och jungfrun - Margit Sandemo Våroffer - Margit Sandemo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar