Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 23 december 2020

                                    God Jul text, kort gratis, julbilder, julhälsningar, clipart | God Jul och  Gott Nytt År, Alla hjärtans dag 2020 - julbilder, julhälsningar, text, kort 

Så är det julaftonsmorgon och jag sitter här med mitt morgonkaffe och myser. Det är bara jag och kaninen uppe. Det blir sena kvällar för de flesta i familjen. Jag gör mina tappra försök också men sover alltid i soffan en timme eller två, det har blivit ett skämt i familjen; vad ska du sova till för film i kväll då mamma?

Sedan vaknar jag tidigt som attan i stället vilket är mysigt, men jag skulle gärna vara uppe lite mer med de andra. 

Den  här veckan fick jag jobba hemifrån. Igår läste jag en rapport om bibliotek och digitalisering

Bankdosor, skam och sms-poesi

 

 Den var bra, men då den var på 150 sidor så tog det hela dagen. Med den uppspelta jullediga familjen som skuttade runt mig så var det inte heller så lätt att fokusera. Nu visade det sig att alla de bibliotek tunt om i Sverige som akutstängde i fredags efter Folkhälsomyndighetens åtstramande restriktioner fick stort huvudbry igår när Folkhälsomyndigheten kom på att biblioteken inte skulle vara med i stängningslistan och helt enkelt tog bort dem. 

Mycket upprörda känslor bland bibliotekarier runt om på sociala medier, med olika åsikter. Jag tänker inte hetsa upp mig. Nu har jag ledigt till den femte januari så för mig spelar det ingen roll. För låntagarnas hoppas jag förstås att det öppnar igen. 

Hoppas ni alla får en bra jul,trots alla speciella omständigheter! Vi ska fira med mina systrar och deras familjer idag. Det känns mysigt. Vi har inte träffat dem på ett tag.

Resten av julen ska jag bara läsa och sticka. Och kanske ta lite uppfriskande promenader så att jag inte försoffas totalt. Jag hoppas få åtminstone en liten bokklapp idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar