Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 21 december 2020

Inget blir som man tror...

 Tänka sig, efter fredagens nya restriktioner har vi fått order om att stanna hemma från jobbet idag, måndag. Det är första gången i hela mitt liv som jag har fått en sådan order. Alla bibliotek i Uppsala och Enköpings kommun har stängt idag. Information om vad som händer framöver ska komma under eftermiddagen idag. 

Jag jobbade i lördags och fick trots allt fara på jobbet för att tömma bokinkastet och fixa. Eftersom vi har Meröppet så dök det upp några stycken trots att det var stängt.

Imorgon och på onsdag antar jag att jag kommer att jobba men hur det ska jobbas återstår att se.

Nu är det bara en enda julklapp kvar att ordna, det får bli ikväll. Allt känns väldigt lugnt och avslappnat i år eftersom vi mest kommer att vara hemma. 

Jag lyssnar på Storytels julkalender, "Lillforsa ladies" av Karin Janson. Den är faktiskt förvånansvärt underhållande med otippad handling. Året är 1955 i det lilla värmländska samhället Lillforsa. Här bor Majken som älskar att spela ishockey men som sparkats ut ur herrlaget. Driftig som hon är startar hon då ett damlag. Josefina arbetar i föräldrarnas lanthandel men läser mest om engelska kungligheter och drömmer om att sy kläder och bli utbjuden av en snygg prins. Tvåbarnsmamman Anna är hemmafru och blir ständigt kritiserad av sin man med resultatet att hon börjat utveckla social fobi. Pasi jobbar på sågverket, spelar i herrlaget och drömmer om Josefina vilket han inte har något för. Ja där har ni huvudpersonerna.


Lillforsa Ladies - Del 1 - Karin Janson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar