Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 27 september 2020

Familjen Bridgerton

 

 

Jag har läst något så ovanligt som en rolig feel-good. Så pass rolig att jag fnissade högt ett antal gånger. Boken heter ”En annorlunda allians” och är första delen i serien ”Familjen Bridgerton” av Julia Quinn. Daphne är den äldsta dottern i åttabarnsfamiljen Bridgerton. Året är 1830 och det viktigaste för Daphnes mor är att få henne bortgift. Hon är ju trots allt tjugo år. Problemet för Daphne är att hon är söt och trevlig och alla tycker om henne men de enda som vill gifta sig med henne är antingen gamla eller inte så smarta. Hon är en robust och klok person som ger svar på tal och inte går med på vad som helst.

Tänk dig den engelska societeten och så tänker du dig slagfärdiga människor som lever enligt den sociala normen men som ändå är mänskliga, har humor och tänker själva. Och tänk dig att du är en tjugoårig flicka som snart ska gifta sig och som inte har särskilt mycket koll på det äktenskapliga samlivet, trots att hon har äldre bröder som lärt henne ett och annat. Det blir ganska roligt. Och lägg därtill en ytterst generad mamma som känner sig tvingad att prata om fortplantning och en hustrus plikter med sin dotter (som gärna vill veta mer). Ja, det blir kul. Jag ser fram emot att läsa nästa del i serien och hoppas att den ska vara lika rolig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar