Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 3 april 2020

Så blev det en fredag hemma igen...
Jag är så in i bomben trött på dessa småsnuvor som gör att både jag och H får sitta hemma då och då just nu. Han har varit hemma i två dagar och jag idag.
Men, det har varit stunder med solsken idag, påsklovet har börjat och vi ska se filmen "Halvdan Viking" ikväll och mysa. Igår kväll såg vi "ET". Den var faktiskt bättre än jag förväntat mig. Det är inte många fantasyfilmer som överlever i nästan 40 år. Filmen kom 1983 konstaterade vi.
En sak som ändå är lite positiv med att vara hemma är att jag nästan hunnit läsa klart "Månsystern" av Lucinda Riley. Den är lika spännande som de övriga böckerna i serien och som en låntagare konstaterade med frustrerad röst i veckan när hon hämtade ut sitt reserverade exemplar
-jaha, sedan är det bara att börja vänta på nästa del, när den nu kommer...
Till saken hör att den här stackars kvinnan väntat i över sex månader på att få tag i boken. Hon försökte ställa sig i kö långt innan den ens gick att köpa.
Nå, nu ska vi kurera oss i helgen så att vi kan njuta av påsklovet, eller vi vuxna ska jobba och spara den tidigare inplanerade påsksemestern och H ska förhoppningsvis kunna hänga med kompisar och kusiner.
Vi dricker c-vitaminbrustabletter, ingefärashots och äter apelsiner varje dag för att stärka immunförsvaret. Inte lär det sabba något i alla fall!

 Huset - NOVELLIX
Slutligen vill jag tipsa om en novell jag läste i veckan, nämligen "Huset" av Torgny Lindgren. Den handlar om Gideon och Bred-Kajsa, som hennes man så fint kallar henne, som vinner på Penninglotteriet och köper en gård. Gideon börjar bygga ett hus. Det går bra men han skulle behöva mer pengar för att kunna bygga klart. Han och Bred-Kajsa bekymrar sig inte. Har man vunnit en gång ska man väl kunna vinna igen?!
 Om man tycker om Torgny Lindgrens speciella språk och sätt att skriva så ska man inte missa den här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar