Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 11 september 2019

Och så är det 11 september...

Tänk, det har gått 16 år sedan Anna Lindh mördades. Jag såg en intervju med vår nya utrikesminister idag; Anne Linde, lustigt att deras namn är så lika. Hon pratade om att Anna Lindh och Margot Wallström är viktiga förebilder. Det ska bli intressant att se vad hon gör av det.

Dessutom är det 18 år sedan terrorattackerna i USA.

En bok som jag inte fastnade för var "Orkidépojken" av Helena Dahlgren. Boken beskrivs som en mörk och mystisk berättelse i sann Twin Peaks-anda. Jag har inte någon relation med Twin Peaks, annat än att jag inte fick se det på tv när jag var liten och just då gärna hade sett det. Så det kanske är där problemet ligger. Hanna och Zeb är bästisar och har bestämt att de ska åka till London efter studenten. Men först har de en sommar då de jobbar på kyrkogården, festar och tittar på Twin Peaks.
En tjej försvinner under mystiska omständigheter vilket påverkar de två kompisarna. Hanna och Zeb följer även en mystisk blogg skriven av "Orkidépojken". Sommarens händelser påverkar speciellt Hanna. Jag vet inte, boken handlar mycket om ensamhet men jag tappar intresset när handlingen stagnerar på något sätt. Mystiken blir det viktiga men inte tillräckligt mystiskt för att jag ska fastna. Boken har fått bra kritik på sina håll så det kanske är jag som inte förstår storheten i den...

Bildresultat för orkidepojken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar