Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 24 september 2019

Nu är äntligen invigningen av Meröppet avklarad. Jag har redan registrerat ett antal meröppet-låntagare och entusiasmen är stor hos alla. Känslan när jag kommer in på morgnarna och märker att det hänt saker,böcker har lånats och lämnats tillbaka, en stol kanske är utdragen där och på bordet kan det ligga en tidning, känns lite ovan. Det kan ju till och med sitta en låntagare i tidningshörnan när jag kommer in. Men jag räknar med att vänja mig snabbt, som med allt annat.
Jag har fått vara med både i tidningen och på lokalradion och lokal-tv, men nu ska väl äntligen min tid i rampljuset vara över och jag ska få glida in i skuggorna igen.
Ikväll är det författarkväll. Johanna Davidsson, som skrivit boken "Solo Sister" kommer hit och berättar om sina äventyr. Hon är sjuksköterska, bor i Norge och har bland annat åkt skidor till Sydpolen. Jag har inte hunnit läsa boken eftersom den snabbt lånades ut när den kom, men jag tror att det kommer att bli intressant. Naturligtvis är jag sjukt nervös då jag ska ansvara för föredraget och sköta allt. Det kommer en bibliotekarie som förstärkning, men ändå.  Imorgon far jag till bokmässan och kommer hem på fredag kväll. Så det är mycket nu. Jag vågar inte känna efter hur trött jag är eftersom jag är totalt slutkörd! Men det enda som händer nästa vecka är BVC-träff så då ska väl allt kännas lite lugnare och jag ska känna mig normal igen.

Feelgood och romantik är väldigt inne nu och jag läser ju också en del sådant i detta stressiga tillstånd. Min senaste i raden är "Förälskad i trubbel" av Sarah Title. Den ingår i en serie feel good-böcker på bibliotek, eller där bibliotek figurerar. Feel good i kombination med bibliotek kan ju knappast misslyckas. Och boken var bra, bara man är beredd på att få det man utlovats. Liam är bibliotekarie i den lilla staden. Ung och med vältränade ben. Han älskar sitt jobb och kämpar för biblioteket. Joanna har rymt från samma stad där hon växt upp med sin farmor. Hon är en rebell och punkmusiker. När hon, efter en misslyckad konsert,  kommer hem till sin farmor igen så träffas hon och Liam, farmodern har ett mycket gott öga till honom också. De känner sig mycket attraherade av varandra med de är väldigt olika. Och Joanna vill bort från sin hemstad så fort hon kan igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar