Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 13 september 2019

Äntligen är det helg! Vi har fått klara oss själva i veckan eftersom T har varit på älgjakt och det har varit lite meckigt med logistiken. Men nu ser vi ljuset i tunneln och humöret är uppåt på oss alla. Vi har dessutom fått rapporter om att T har skjutit en älgko idag, så nu ser jag framför mig den härliga filén som snart ska ligga i min frys. Traditionen är att den som skjuter får filén (om de inte har ändrat reglerna sedan sist T sköt förstås)...

På jobbet stressar vi med de sista förberedelserna inför Meröppet-invigningen. Igår kom det upp snygga skyltar och tidigare i veckan fick vi nya bilderbokstråg. Det är en ren fröjd att komma in där varje morgon. Men jag längtar tills allt är helt klart och man kan sätta igång med roliga projekt i stället för att bara städa och flytta runt på böcker.
På onsdag ska det tydligen vara pressträff och jag och min kollega är beordrade att vara där och posera på bild och ge kloka kommentarer. När Upplandsnytt var där för snart ett år sedan och gjorde ett reportage om Meröppetsatsningen så var jag väldigt oförberedd, fick veta samma morgon att reportern skulle komma. Han intervjuade mig och filmade mig där i biblioteket. Jag hade en hemsk hårdag,två dagar innan frisörbesök, och tänkte att det var en evinnerlig tur att det bara skulle flimra förbi på lokalnyheterna. Ha! Trodde jag! Det där klippet har snurrat på svt i ett halvår, varje gång ordet bibliotek nämns så har man kunnat se mig gå omkring med en bok i handen, med ful frisyr och mindre smickrande vardagsjeans...Nu har det tack och lov inte använts på ett tag men jag är glad att jag är förvarnad så att jag åtminstone kan se presentabel ut på onsdag.

Idag vill jag tipsa om en barnbok, en hästbok för mellanstadiet ungefär. Men passar säkerligen för duktiga läsare på lågstadiet också, nämligen "Indra Larssons inte helt perfekta hästliv" av Lin Hallberg. Lin Hallberg är en fantastiskt populär författare på mitt bibliotek med sina hästböcker om Teddy och Sigge och det här är en helt ny serie.
Indra älskar djur och allra mest hästar. Hon har möss, en kanin och zebrafiskar men ingen häst. Det finns inget hon inte kan tänkas göra för att få en häst och hon gör en hel del. När hon cyklar hem från skolan en dag så har det flyttat in tre hästar i hagen hon cyklar förbi. Men hur ska hon nu bete sig för att få umgås med hästarna? Ägaren är inte helt positiv till Indras ansträngningar men hon kämpar på.
Det här är en bok som handlar om hästar, men lika mycket om att inte ge sig till något pris. Det handlar om att drömma och att höra till. Indra är en väldigt rolig tjej som handlar först och tänker sedan, i bästa fall.
Hon lär sig aldrig av sina misstag och jag fnissade högt när det på ett ställe står att hon tänker att: det här är kanske den gången hon skulle tänka efter innan hon gjorde något, men nej, det gjorde hon inte. Jag gillar det skarpt och hon lyckas ändå ganska bra i slutänden. Nästa vecka kommer jag att bokprata om den här boken för treorna och jag hoppas att jag lyckas sälja in den. Tyvärr verkar inte bokomslaget vara så tilltalande för mina hästboksfantaster så jag får nog jobba lite extra för den.

Bildresultat för indra larssons inte helt perfekta hästliv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar