Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 9 oktober 2016

Jahapp, så var det söndag kväll igen då. Veckorna går så fort. Jag har hunnit med en tur till Borås, umgåtts med mamma och pappa som har varit här i helgen, jobbat och spenderat timmar på IKEA. IKEA- rundan resulterade i nytt köksbord och nya stolar.
Ja just det. vi har också flängt runt på alla affärer där det möjligtvis kan tänkas finnas barncyklar eftersom H behöver en ny. Det har visat sig vara svårare än man kan tro. Vi har egentligen ett krav och det är att det ska vara fotbroms och det är tydligen ett orimligt krav. Förhoppningsvis ska vi komma till skott nästa helg och komma hem med en bra cykel.

På höstlovet ska jag och en kollega hålla i ett bokprat på biblioteket, med
skräck- spöktema.Det har fått mig att plöja en massa barn- och ungdomsböcker och har läst en serie som fick mig att bli lite mörkrädd, mycket bra men jag vet inte hur gammal man ska vara för att klara av den. Det är Magnus Nordin som har skrivit en riktigt läskig zombieserie. Det handlar om två syskon, Elias och Emma, som bor på Gotland. En epidemi har brutit ut och nästan alla på ön har blivit smittade och förvandlats till zombies. Militären har stängt av ön från fastlandet och man får klara sig själv. Jag har läst de tre första; "Elias bok", "Emmas bok" och "Fristaden". Det verkar som att det ska finnas en fjärde också men den har jag inte hittat än. Djungelns lag gäller och förutom att man måste kämpa mot de levande döda så måste man kämpa för att hitta mat och någonstans att gömma sig.
       
                                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar