Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 1 juni 2016

Ny månad och sommar!
Jag har klarat av terminens sista salstenta i Borås och sedan kändes det fullständigt oöverstigligt att åka till jobbet dagen efter. Hela mitt väsen skrek SEMESTER!
Men,det är fyra skoldagar kvar och det ska man väl klara av.

Ända sedan jag läste "Andarnas hus" för sisådär hundra år sedan har jag varit en trogen fan till Isabel Allende. Hennes magi, som ändå ryms i den vanliga världen, tilltalar mig skarpt.  Naturligtvis är vissa av hennes böcker bättre än andra, men jag skulle aldrig välja bort en av hennes romaner. Den senaste i raden är "Amandas gåta" som handlar om den egensinniga, analytiska och supersmarta tolvåriga Amanda. Hon bor med sin mamma Indiana, en flummig och genomgod massös och naturmedicinfantast samt sin morfar. Amanda är med i en grupp som spelar ett onlinespel där de ska lösa olika mordgåtor. När det plötsligt inträffar flera mord i närheten bestämmer gruppen sig för att lösa de riktiga mordfallen. Till sin hjälp har de morfar, som är Amandas hantlangare och Amandas pappa, polisen.
Det går bra att lägga ihop ledtrådar och fundera över vad som hänt,men så försvinner Indiana och plötsligt är det ingen lek längre utan på liv och död!
Jag gillar historien, karaktärerna och det är bra skrivet. Men det är ändå något med språket som gör att det inte är Allendes bästa. Det kan vara översättaren som rår för det eftersom jag läser på svenska, eller så är det helt enkelt inte riktigt lika bra som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar