Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 24 januari 2016

Muminmamman

Jag tycker att det är hemskt tråkigt att det händer så lite på den här bloggen. Tiden räcker inte till. Det är jobbet, studierna, familjen, ja allt går i ett hela tiden... Hinner knappt läsa ens.
Idag skulle vi ha varit med kusinerna på vinterutflykt med grillning, skridskor och skidor. I stället är vi hemma och pysslar om H som drabbats av magsjuka, inte kul.
Använder tiden till städning, nätföreläsning och pyssel. Ska smita iväg och träna sedan, H har ju trots allt sin pappa att mysa med.
Just nu är jag inne i Tove Janssons värld. I biografin "Arbeta och älska" berättar Tuula Karjalainen historien om konstnären, författaren och människan Tove Jansson. Och, som vanligt i en bra biografi så får man också en bild av tiden, samhället och människorna runt henne. Jag vet inte mycket om Finland, varken nu eller då, så det är intressant och lärorikt att läsa.
Kapitlet just nu handlar om Mumintrollen och deras värld och jag blir genast väldigt sugen på att läsa om de böckerna. För några år sedan läste jag hennes "Sommarboken" som jag också tyckte mycket om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar