Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 25 juli 2012

Two Fat Ladies och andra galna tanter

Nu har vi ätit surströmming tre gånger i sommar och det har varit strålande gott, men nu vill jag ha sushi resten av året! Jag känner mig som i någon slags semesterdimma. Ettårsminnet av Utöja, massakern på Batmanpremiären och andra hemska rapporter går liksom inte in. Kanske att jag kommer att tänka på det lite senare när man är inne i vardagen igen.

Jag umgås just nu med ett gäng engelska överklassdamer. Genom Johan Hakelius gör jag bekanskap med dem i "Ladies". Mina favoriter är utan tvekan Jennifer Paterson och Clarissa Dickson Wright, mest kända för matlagningserien "Two Fat Ladies". Deras personligheter och livsöden gör att jag inte vet om jag ska fnissa eller tycka synd om dem. Liksom de övriga damerna i boken så verkar de ha klampat omkring i tillvaron utan någon som helst brist på självförtroende. Det verkar som att de uppfostrats till att totalt sakna ödmjukhet och aldrig frågat sig vad andra skulle tycka om dem,vilket gör att de odlat en hel del exentriska sidor. Ett kapitel handlar om Deborah Devonshire, en av Mitfordsystrarna. Jag har tidigare läst om dem och fascinerats och nu fick jag ytterligare en inblick i deras liv. Denna syster verkar ha varit en av de mer normala i familjen men inte mindre intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar