Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 13 maj 2012

Överallt gror det!

Helgen har vi tillbringat på landet där vi jobbat hårt. Vädret igår var helt skumt. Det växlade hela tiden mellan regnskurar och strålande solsken. Idag har det varit riktigt soligt och fint. Både i våra balkongodlingar och i rabatterna på landet gror det och spirar så man hinner inte med. Naturen är just nu så grön att man nästan får ont i ögonen. Jag blir alltid sugen på att måla så här års och försöka fånga alla olika gröna nyanser.

Trots att jag mest stått med näsan i olika jordhögar och grävt så  har jag hunnnit avsluta "Brustan hjärtans café" av Lolly Winston också. Den var rätt lättläst. Som jag skrev i fredags så handlar det om den 36-åriga änkan Sophie. Hon vill gärna vara en elegant, vemodig och värdig änka, men tröstäter, åker till jobbet i morgonrock och klarar inte av livet helt enkelt. Dessutom ska hon klara av sin svärmor som tycker att det är dags för Sophie att rycka upp sig och ta tag i sitt liv. Så småningom så inser hon att hon måste duscha, våga gå ut genom dörren och försöka hitta ett nytt sätt att leva. Hur det går? Tja, det går naturligtvis bra,annars skulle den inte passa in i den mysgenre den tillhör. Jag tycker att det var perfekt läsning just nu och bra. Man kan jämföra den med "Ensamma hjärtan och  herrelösa hundar" av Lucy Dillon och "Livets aviga och räta" av Kate Jacobs, två andra mysböcker med sorglig underton emellanåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar