Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 27 april 2012

Fredag med vårkänslor!

Förra helgen blev mycket bättre än vad jag trodde när jag satt vid datorn och huttrade på fredagen.
Vi åkte iväg, H somnade i bilen och vaknade till ett grinigt aprilväder, hungrig och trött och kallt inomhus eftersom vi måste elda ett par timmar innan det blir gemytligt i huset. Ni kan ju tänka er hans humör... Han grät och var arg ända tills vi mutat med en del av lördagsgodiset och virat in oss i ett varmt täcke samt satt på "Gruffalon" på  datorn som vi hade med.

På lördagen satte vi igång med vedhuggning. Jag blev en aning fanatisk och högg hela dagen. Enda gångerna jag inte högg ved var när jag sågade. När jag skulle gå och lägga mig kunde jag inte röra armen eller knyta handen. T blev lite entusiastisk med motorsågen också...Jag vet inte, men jag tror att vi båda hade ett stort behov av att avreagera oss med något våldsamt kroppsligt efter en stressig period då våra jobb överskuggat hela vår tillvaro. På söndag kväll var jag på ett mycket bra humör och kunde gå på jobbet med ett leende dagen efter. Är det det som kallas terapi kanske?

På jobbet har jag fått tipset att läsa "Hungerspelen" av Suzanne Collins. Besökte en bokaffär idag för att titta på den och det visade sig att den är helt slut på förlaget och de väntar på ett nytryck. Det måste betyda att den är bra....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar