Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 17 oktober 2010

bokbloggsjerkan på gång igen

Veckans bokbloggsjerka lyder som följer:
"Vilken bok/böcker önskar du att du kunde lägga vantarna på här och nu?"

Det är en svår men intressant fråga...
På biblioteket har jag en beställning på "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen. Den ser jag fram emot att läsa men jag vet inte alls vilken typ av deckare det är. Jag längtar efter få tag i "Sirenen", den femte boken i ungdomsfantasyserien om Septimus Heap av Angie Sage. Två av mina absoluta favoritförfattare är Isabel Allende och Maeve Binchy så deras böcker lägger jag alltid vantarna på så fort jag upptäcker att det kommit en ny. Isabel Allende har en på gång nu som heter "Summan av dagarna, en berättelse om livet efter att hennes dotter Paula dött, men den har jag redan köpt så den räknas väl inte.
Okej, nu vet jag!
Författaren Muriel Barbary som skrivit "Igelkottens elegans", min absoluta favoritbok i år, har kommit med en ny bok, "Smaken". Den skulle jag absolut, omedelbart lägga vantarna på !

4 kommentarer:

 1. Vilket bra tips - får lämna en lista till biblioteket efter den här rundan av jerkan. Många önskningar blir det...

  SvaraRadera
 2. Pepparkakshuset är den första boken i en briljant triologi av Gerhardsen. Jag för min del längtar till bok nummer fyra :-)

  SvaraRadera
 3. Är du inte trött på Maeve Binchy?

  SvaraRadera
 4. Jag läser henne så sällan att jag inte hinner bli trött på henne...

  SvaraRadera