Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 16 oktober 2023

 Semestern hemma hos pappa var exakt vad jag behövde! Lite snö singlade ner vid ett par tillfällen, någon dag regnade det och riktigt soligt däremellan. Vi hade ganska fullt upp och jag var ju inte där så många dagar men det kändes ändå väldigt avslappnande. Bortsett från att umgås så var mitt stora mål att bli klar med att sätta upp min trasmatteväv. Ett och ett halvt år har vi kämpat med det och det är inte bara jag som har misströstat om huruvida det någonsin skulle bli klart. Men på lördag eftermiddag, ungefär en timme innan jag skulle börja laga middag till mig, min far och faster så hände det! Vi trodde nästan inte att det var sant! Så en timme hann jag väva, lyrisk och uppihejsan. Dagen efter åkte jag hem igen så det hanns inget mer men nästa gång jag kommer dit kan jag bara sätta mig och fortsätta väva. Känslan är obeskrivlig. Min familj, som fått ägna ett antal timmar åt att hjälpa mig, är nog rätt nöjda också. Nu är de arbetsbefriade tills det dyker upp något annat som jag behöver hjälp med.

I torsdags var vi på biblioteket på After Work. Det är gratis föreläsningar som Riksarkivet i Östersund håller varje torsdag eftermiddag. Man kan se föreläsningen digitalt på olika ställen, bland annat på biblioteket. Efteråt är det fika. Jag har varit med vid två tillfällen och tycker att det är mycket trevligt. Den här gången handlade det om Verkö slott, ett hus på den lilla ön Verkön i Storsjön utanför Östersund.

Vi var där på båtutflykt 1978, kommer kanske inte riktigt ihåg det förutom att jag hade en mycket snygg klänning, men efter torsdagen så blev jag lite sugen på att besöka huset igen.

VERKÖ SLOTT | sirwinston

Så till böckerna då.

"Teatern vid stranden" av Joanna Quinn är ytterligare en pärla, helt egen historia som inte liknar något annat trots att en del av boken handlar om andra världskriget. Jag har skrivit tidigare någon gång att det är så fascinerande med böcker från den tiden, det tar aldrig slut på historier och alla är unika.

Nu krävs det förstås något extra av författaren för att hen ska kunna skriva sin alldeles egna vinkling och Quinn har helt klart lyckats.
Första delen av boken utspelar sig på 1920-talet då huvudpersonen Cristabel är fyra år och hennes pappa kommer hem med sin nya fru.
Ingen bryr sig egentligen om Cristabel utan hon, och syskonen, växer upp mest på egen hand. 
Boken är en riktig tegelsten och spänner över många år och många dramatiska händelser. 
En debutbok och jag hoppas verkligen att det kommer fler av författaren.






 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar