Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 30 oktober 2021

 Så vad bjuder helgen på? 

Ingen Halloweenfest men middag ikväll hos en syster som inte är hemma. Det låter kanske mystiskt men hennes övriga familj är hemma och har bjudit. Vi ska passa på att uppvakta en nybliven 14-årig systerdotter på middagen. Fast hon tillhör den andra systern. Jag begav mig till bokaffären för att köpa en present till henne och kom hem med ett antal julklappar också. Det är så lätt att få feeling på sådana där ställen. Boken vi ska ge bort är "Love Love Love" av Hanna Landahl. Det tror jag blir bra.

Love, Love, Love

I eftermiddag är det också fotbollsmatch för H. Han har varit förkyld i omgångar och inte tränat på flera veckor så det kan bli jobbigt att springa omkring. Men också kul verkar det som. Min plan är att klä på mig för sibirisk vinter och titta på matchen. Det brukar vara kallt så här års även om det är regn och inte snö man ska tampas  med.

Till veckan är det ett efterlängtat höstlov, eller läslov som det kallas i mina kretsar nuförtiden. Vi har författarbesök på biblioteket med Camilla Lagerqvist som har skrivit många bra och spännande böcker med en historisk touch. Hon har bland annat skrivit serien "Svarta rosorna" som är en deckare i andra världskriget-miljö. Jag känner mig orolig eftersom det är endast en anmäld än så länge men jag hoppas på ett mirakel och att det ska dimpa in anmälningar på måndag.  Det är lite samma känsla som att ha fest och ingen vill komma...Jättejobbigt!

 Uppdraget (inbunden)

Frida Boisen är journalist, författare och känd från tv i olika sammanhang. Hon har varit programledare och talare. Jag har läst hennes debutbok "Berätta aldrig det här". Precis som mina två senast lästa böcker så är det här en uppgörelse med författarens barndom och föräldrar. Det är både en lycklig och inte så lycklig barndom. Fridas föräldrar skildes inte bara en gång, utan två. Mamman blev fruktansvärt bitter och olycklig. 2007, på morsdag, tog hon sitt liv. Hon lämnade efter sig ett avskedsbrev där hon gav sin dotter skulden för självmordet. Även om det var helt uppenbart att mamman var sjuk så höll det på att förstöra Frida Boisens liv. Jag kan inte tänka mig något hemskare. Det går ju inte att reda ut eller reparera när den andra personen är död!

Hon har också skrivit en bok om sin pappa som jag inte har läst än. Med tiden ska jag läsa den men nu behöver jag sticka emellan med lite annat uppiggande.

Berätta aldrig det här - Frida Boisen - Bok (9789189087309) | Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar