Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 11 augusti 2021

Fyra veckor bara så där...

Så återstår det två dagars semester och jag har inte skrivit en rad här...

Aldrig att jag haft en så kort sommar känns det som. Efter en och en halv vecka började jag känna att semestern var slut och ändå har jag inte tänkt på jobbet i sig över huvudtaget utan konsekvent stängt av alla sådana tankar för att inte förkorta ledigheten ännu mer. Det är väl ett tecken på att jag inte har det så bra på jobbet just nu, tidigare år har jag inte haft några problem att komma tillbaka. Det är nog den den där osäkerheten om vad som kommer att hända i höst. Jag gillar inte den känslan.

Vi har i alla fall haft det väldigt bra med bad, sol, släkt och god mat och massor av böcker för min del. Jag har också målat tak, väggar och golv i  min vävstuga och det kommer att bli så fint! I våras köpte jag boken "Konsten att väva" av Åsa Pärson och Amica Sundström och den har jag studerat under sommaren. En utmärkt bok med mycket tydliga illustrationer.

Nu är jag fortfarande inte närheten av att sätta upp en väv men det skadar ju inte att förbereda sig tänker jag. Under alla år var det min faster som satte upp alla vävar i min närhet och när hon dog i vintras så blev det en stor kunskapslucka och ingen annan är redo att ta över. Så ska det bli något får jag göra det själv.

Konsten att väva : en praktisk handbok 

För övrigt har jag, som sagt var, läst väldigt mycket. Jag kommer nog inte att orka berätta om allt utan jag konstaterar mest att det mesta varit väldigt bra.

 

"Midnattsbiblioteket" av Matt Haig kan jag varmt rekomendera, en bok om att ta vara på sitt liv och om att få nya chanser. 

"Det sista brevet" av Cecelia Ahern är en fortsättning på den gamla succén "P.S jag älskar dig". Den här var  helt okej men inte kanske inte riktigt lika fängslande som den första. 

"Varghonans klan" av Maite Carranza är en barnfantasy som var otroligt spännande och jag var helt övertygad om att det skulle vara en serie men till min förvåning verkar det inte finnas någon fortsättning. 


"Cinder" och "Scarlet" är de två första delarna i ungdomsfantasyn "Månkrönikan" av Marissa Meyer, också sjukt spännande. Det finns ytterligare två delar men den fjärde och sista  verkar endast finnas på engelska. Men de ska jag läsa.

"Städa hållbart med ekotipset" av Ellinor Sirén bygger på hennes populära blogg Ekotipset. Jag har fått bra och miljövänliga tips på rengöringsmedel och annat smått och gott.

Jag har också lyssnat på "Sagan om Isfolket"


Människodjuret - Margit SandemoFärjkarlen - Margit SandemoHunger - Margit SandemoNattens demon - Margit Sandemo 

* Människodjuret

* Färjkarlen

* Hunger

* Nattens demon

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar