Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 7 augusti 2020

Och vissa har det bra...

Idag var det premiär för höstens bokbusstur för mig. Det var varmt, minst sagt. På sista hållplatsen hade vi 27 grader inne i bussen och 33 utanför. Det var aningens risk för härdsmälta.

Inte blev det bättre när det plingade i telefonen och mina killar därhemma, som jobbar stenhårt på att suga ut det sista av semestern, meddelade att de var på väg till Fyrishov. 

Nåja, nu är det helg och jag räknar inte med något annat än att det ska bli ljuvligt sommarväder hela helgen.

Jag har känt mig som en galen "catlady" i veckan. På kvällarna har jag gått runt med små mat- och vattenskålar till olika hörn av trädgården. En kväll fick jag dessutom kramp i låret så jag släpade ena foten när jag gick runt där. Då fnissade jag lite för mig själv och funderade på om jag nått någon sorts galenskapsgräns...Dels försöker vi curla igelkottsfamiljen, dels har vi haft grannkaninen på besök. Min strategi har varit att pyssla om grannkaninen så mycket att den känner sig trygg med oss och vill komma dit så fort den rymt och att vi då ska kunna plocka upp den och bära hem den utan att behöva springa runt kvarteret med håv i flera dagar först. Planen har lyckats ganska bra om jag får säga det själv. I onsdags kväll när jag kom hem så satt den och väntade bredvid Speedys bur och när jag kom så kom den fram och hälsade; markerade min cykel, mina skor och meddelade tydligt att den kunde tänka sig något litet gott. Igår fångades den av T som sedan bar hem den. Så nu är vi lugna och avslappnade igen tills nästa gång.


Välkommen till Flanagans

"Välkommen till Flanagans" av Åsa Hellberg är en ny serie om Linda som växer upp med sin mormor i Fjällbacka. Mamman är död och pappan äger ett hotell i London. 

Andra världskriget är slut när Linda får beskedet att pappan är svårt sjuk och hon reser omedelbart till honom. Hennes intention är att komma hem till mormor efter ett par veckor. Men pappan dör och plötsligt står hon där, 21 år och arvtagare till det lyxiga hotellet. Hennes kusiner, lömska och otrevliga, äger 20 procent och gör allt för att utmanövrera Linda och ta över verksamheten. Linda har dock människor omkring sig som stöttar och uppmuntrar henne att kämpa för att behålla hotellet.

Parallellt med händelserna 1949 när hon ärver hotellet så får vi följa händelsutvecklingen när det gått tio år. Linda har inte bara lyckats behålla hotellet. Hon har också gjort det ännu mer lyxigt och populärt. Men priset är högt. Vi får också träffa ett par flickor som arbetar på Flanagans. Deras perspektiv är ju förstås ett annat men de är ambitiösa och vill ha ut mer av livet än deras föräldrar lyckats med.

En perfekt semesterbok egentligen (om man hade haft semester)!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar