Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 27 mars 2020

Fredag, vårsol och ikväll är jag bjuden på AW, online...
I dessa tider gäller det att hitta kreativa lösningar på diverse problemområden. Min finurliga syster har därför kommit på att man kan ha AW via någon ny molntjänst för möten (Zoom). Nytt för mig men jag är ju inte alltid så snabb på digitala nymodigheter. Så nu kan jag sitta i sängen, smutta på ett glas rödvin och prata strunt med mina systrar. Det kommer att bli oerhört spännande att se hur det ska fungera.
Efter förra veckans hemmatillvaro har jag nu gjort en vanlig arbetsvecka igen. Liksom andra bibliotekarier noterat kan jag konstatera att inga är så flitiga biblioteksbesökare i karantäntider som människor över 70 år.
En av våra trogna låntagare har kommit för att låna böcker två dagar på raken denna vecka, lite mer än vanligt. Första dagen berättade han glatt att han och frun blivit satta i karantän av barnen. Han visade även glatt upp ett munskydd och gummihandskar, som han hade i väskan...
Ja, vad ska man säga. Jag sa inte till honom det jag tänkte; att just nu är du inte riktigt i karantän, bara så att du vet.

Jag har kommit över "Månsystern", del 5 i serien "De sju systrarna" av Lucinda Riley. Den är lika bra som de tidigare i serien. Nu är det Tiggys tur att få lära känna sin historia. Tiggy är en andlig person. älskar djur och arbetar med det. Hennes bakgrund finns i Spanien, bland romer. Jag har inte hunnit så långt men längtar efter boken som ligger och väntar på nattduksbordet varje kväll när jag kommer hem. Jag hann inte läsa många sidor innan jag var tvungen att börja läsa på nätet om romerna som bodde i grottor i Sacromonte. Det är en av de saker som känns så intressant med serien, att jag i varje bok lär mig något nytt, fascinerande, som jag aldrig hört talas om tidigare.

Månsystern (e-bok)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar