Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 9 februari 2020

Nu tror jag att vi börjar komma över alla snuvor och annat elände. Om en vecka blir det sportlov och då far vi norrut. Det längtar vi mycket efter.
Veckan som kommer blir någorlunda lugn. Långdag på onsdag och jobba på lördag, men det ska man väl överleva.
I onsdags var det dockteater på biblioteket. Teater Tummeliten spelade "Petter och hans fyra getter". I stort sett var den bra, men ibland tyckte jag att det blev lite väl pedagogiskt på ett sätt som fick sagan att komma av sig lite.

Jag lyssnar för tillfället på "Sagan om Isfolket" del 9, "Den ensamme". Del 8, "Bödelns dotter" var så oväntat spännande att jag brände av den på bara några dagar.

Annars så läser jag Kalle Linds biografi om Hasse Alfredson; " Hasse Alfredson En sån där farbror som ritar och berättar".

Bildresultat för hasse alfredson en sån där farbror som ritar och berättar Den är väldigt intressant och som vanligt skriver Kalle Lind så där lättsamt och roligt att det är ett rent nöje att läsa. Men, det är över 600 sidor och jag är inne i en stickfas också. Plus att jag är så fruktansvärt trött på kvällarna att jag nästan inte orkar läsa alls. Så det tar sin lilla tid. Den får kanske följa med på tågsemestern så ska jag väl bli klar.
Jag är förstås uppvuxen med HasseåTage men jag hade nog ändå inte riktigt förstått vilken påverkan de haft på svenska folket. Det har också gått upp för mig att de var mycket mer politiska än vad jag förstått. Att Tage Danielsson var politisk visste jag, men Hasse Alfredson har jag nog mer sett som bara rolig.
Boken rekomenderas varmt. Som vanligt när jag läser sådant här så lär jag mig en massa saker om annat också, som en bonus.

En helt annan bok som jag vill tipsa om, något otippat kanske för att vara jag, är "Städglädje" av Marléne Eriksson. Nu vill  jag på en gång göra klart att städa och glädje inte hör ihop i min värld. Städa är bland det tråkigaste jag vet. Men jag tycker väldigt mycket om att ha det fint och nystädat. Så även om jag inte städar i onödan, så gör jag det motvilligt och regelbundet. Det kan till och med vara så att om man skulle fråga min son så kanske han tror att jag gillar att städa...
Nåja, tillbaka till boken. Det som får mig att gilla den är att den tipsar om hur man städar utan kemiska rengöringsmedel och det finns tips som jag tagit till mig och använder någon gång emellanåt. Marléne Eriksson tipsar till exempel om att man kan byta ut tvättmedlet mot ättika och tvätta en maskin på 60 grader för att få bort lukt i tvättmaskinen. Det har jag gjort ett par gånger.
Ett annat råd som passar mig är: om det ringer kompisar och vill hälsa på om tio minuter så snabbstädar man och torkar av bänken, spisen och bordet, sopar upp de värsta smulorna från golvet, sätter på kaffet, släcker i taket och tänder ljus.
Den första meningen i förordet är: "Jag älskar att städa!" När jag läser det så blir jag väldigt provocerad, men nu har jag lärt mig att snabbt bläddra förbi den sidan och i stället leta upp det jag behöver få veta mer om...

  Städglädje med Marléne Eriksson : rent hemma, städa med naturens egna medel (häftad)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar