Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 25 november 2019

Advent är i antågande

Varken i Uppsala eller i Enköping har de lyckats hålla sig, julböckerna har plockats fram på biblioteken. Jag tänker inte plocka fram några förrän till nästa helg när det närmar sig första advent. Det är som med semlorna, finns de tillgängliga för långt i förväg hinner man ju tröttna på dem. Däremot tog jag fram alla kalenderböcker vi har, redan förra måndagen, eftersom det ju är något man måste ha fixat den första december om det ska bli rätt.
I år har jag investerat i alla kalenderböcker jag kunnat hitta vilket är en hög. Trots det har jag bara en enda kvar nu att låna ut. Det är väldigt populärt.
Jag tänkte ge er en liten lista med tips ifall ni själva är sugna på att läsa ett kapitel om dagen fram till jul.

Lågstadiet

  • God jul, lilla Lök (Frida Nilsson, Maria Nilsson)
  • Jul i stora skogen (Ulf Stark, Eva Eriksson)
  • En klurig jul (Ingelin Angerborn, Per Gustavsson)
  • Skorstensjul (Mårten Sandén, Lina Bodén)
Mellanstadiet
  • Decemberäventyret. En resa genom Sveriges alla landskap (Karin Linderoth)
  • Tomtespelet (Arne Norlin)

Och OM ni läser "Skorstensjul" och gillar den, vilket vi gjorde fastän H var nio år när vi läste och egentligen tyckte själv att han var för gammal, så finns det två böcker till, lika spännande och med lika vackra illustrationer.
"Älvsommar" och "Sjörövarhöst"

 Relaterad bild Sjörövarhöst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar